یکی از ابتداییترین نکات درس خواندن، محل مطالعه و نحوهی چینش و سایر نکات مربوط به طراحی اتاق است. نحوهی چینش اتاق روی انگیزه و نشاط دانشآموز تأثیر مستقیم دارد. در این مقاله سعی داریم شما را با برخی از این نکات آشنا کنیم.
۱- برای خواندن درس، هم چراغ مطالعه لازم است و هم چراغ سقفی. کاهش نور، خوابآلودگی و حواسپرتی ایجاد میکند.
۲- کامپیوتر را جلو پنجره قرار ندهید که انعکاس نور آن چشم را بیازارد و لامپهای مهتابی و سفید را با لامپ معمولی عوض کنید؛ حتی از فلورسنتهای ملایم و دلپذیر مانند صورتی استفاده کنید.
۳- نوشتن نکات مهم بر روی کاغذ و چسباندن به دیوار یا حتی نوشتن برخی نکات بر روی دیوار یکی از نکاتی است که درس خواندن را آسان میکند.
۴- به هیچ عنوان در تختخواب درس نخوانید. این کار درصد زیادی از یادگیری را کاهش میدهد. اگر امکان دارد محل مطالعه را از اتاق خواب جدا کنید، اما اگر این امکان وجود ندارد نحوهی چینش طوری باشد که تختخواب پشت به میز مطالعه باشد؛ چون اگر تختخواب کنار یا روبهروی میز باشد ممکن است با افتادن نگاه دانشآموز به تخت، احساس خستگی و خوابآلودگی کند و به استراحت کردن بیموقع تمایل پیدا کند.
۵- روی میز مطالعه، یک فلاسک چای و مقداری بیسکویت و آجیل بگذارید تا هنگام خستگی از آنها استفاده کنید. مزیت بودن این مواد روی میز این است که دانشآموز نیاز نیست برای خوردن چای از اتاق مطالعه خارج شده و تمرکزش بر هم بخورد. با این کار تمرکز او حفظ میشود.
۶- دمای اتاق مطالعه نیز یکی از موارد مهم است. اتاق مطالعه، نه باید آنقدر گرم باشد که خوابآلودگی به دانشآموز دست دهد و نه آنقدر سرد باشد که تمرکز مطالعه از دست برود. دمای اتاق در همهی فصلها باید متعادل باشد. منبع
برنامه متوسطی که بسیار خوب اجرا شود بسیار بهتر از یک برنامه عالی است که هیچ اقدامی در جهت اجرای آن انجام نشود (برایان تریسی).